Messekoordinator Gry Ingebretsen, fagsjef Njål Hagen og avtroppende direktør Anita Hall, er i full gang med prosjektet Vei og Anlegg 2018.

Forberedelsene i gang til Vei og Anlegg 2018

Maskingrossisternes Forening (MGF) lover mye nytt til neste års vei- og anleggsmesse på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Onsdag formiddag arrangerte MGF en kickoff på Exporama, og avtroppende direktør Anita Hall kan melde om flere nyheter til neste års bransjetreff.

– Bare sletta på oversiden av Exporama vil bli brukt som utstillerområde utendørs, og området vil bli utvidet. Arealmessig blir det større plass enn i 2015, sier Hall til Byggeindustrien.

Flytter innendørs

Inne i Exporama skal Hall 1 brukes som utstillingsområde, ikke i hall 2 som sist.

– Denne hallen er litt større, og den er høyere enn hall 1. Det er dessuten ingen søyler der, og det er trykkluftanlegg i gulvet til maskinparken, sier MGF-direktøren.

Et inngangsparti

Hun forteller videre at det bare vil bli et inngangsparti siden utendørsutstillingen bare skal foregå på oversiden av messehallen.

– Dette inngangspartiet vil bli kraftig oppgradert sammenlignet med hvordan det var i 2015. Blant annet vil det få mange flere inngangssluser, sier Hall.

Samme parkeringsområde

Parkeringsområdet har vært et samtaleemne i forbindelse med Vei og Anlegg-arrangementene, og heller ikke for neste års messe kan Hall love store forbedringer når det gjelder disse fasilitetene.

– Vi kommer til å ha mange flere parkeringsanvisere, og noe av parkeringsområdet skal gruses. Dessuten jobber vi med muligheten for å kunne parkere på pendlerparkeringen ved Plantasjen. Vi satser også mer på kollektivtilbudet til messen enn tidligere. Det vil gå busser fra messehotellene i Oslo, i tillegg til matebusser fra Lillestrøm, sier Hall.

Nytt hotell

En del av utstillerne vil også komme til å bo på det nye hotellet som reises ved siden av Exporama. Hotellet, som vil få 276 rom, åpner i juli 2017.

MGFs påtroppende direktør, Tone Lindberg, ser også frem til neste års bransjemønstring.

– Jeg gleder meg til å jobbe med prosjektet, og til å gjennomføre Vei og Anlegg 2018, sier Lindberg til Byggeindustrien.