Administrerende direktør Benth A. Eik i Block Watne.Lærlingeansvarlig Tore Morten Randen åpnet samlingen.Hovedtillitsvalgt Ørjan Reinholdsson (foran) og flere fra ledergruppa i Block Watne deltok på lærlingesamlingen.Administrerende direktør Benth A. Eik i Block Watne.Arbeidspsykolog Rebekka De Leon ledet lærlingene gjennom flere øvelser.Lærlinger rollespiller arbeidsulykke i Block Watnes første lærlingesamling.Block Watne-lærlingene jobbet blant annet med ulykkesforebygging under samlingen.

Block Watne samlet samtlige lærlinger for første gang

Den OBOS-eide boligbyggeren Block Watne arrangerte tirsdag den første landsomfattende lærlingesamlingen i selskapets historie.

Litt over 30 lærlinger var tirsdag samlet under ett tak i Block Watnes første samling for alle sine lærlinger. Programmet for lærlingesamlingen omfattet både informasjon spesifikt for lærlingene, men en viktig del av fokuset lå også på helse og sikkerhet.

Som en del av dette ble lærlingene de første i Block Watne som fikk prøve en større HMS-kampanje som boligbyggeren vil gjennomføre for alle sine medarbeidere i løpet av mars.

Administrerende direktør Benth A. Eik sier til Byggeindustrien at spesielt blant de yngste i bedriften er det viktig å løfte HMS-kompetansen.

– Medarbeidere under 25 år utgjør en altfor stor andel på skadestatistikken. De er ikke forsiktige nok. Hvis vi ønsker å utvikle lærlingene våre og få opp kvaliteten, må vi også investere i dem, påpeker Eik om lærlingesatsingen.

– Historisk

Block Watne har i dag en lærlingegrad på tolv prosent. 

Lærlingeansvarlig Tore Morten Randen var med på å starte satsingen på lærlinger i 2012, og kunne tirsdag åpne samlingen for de litt over 30 lærlingene fra  Block Watnes 18 distriktskontorer.

– Dette er en historisk begivenhet, sa han entusiastisk.

– Tore Morten og jeg har jobbet med å lage en strategi for å sikre et godt opplæringsløp for lærlingene våre siden august 2015, og lærlingesamlingen er en del av denne strategien. Lærlingene våre er en flott gjeng ungdommer som vi er veldig stolte av og som er en viktig del av rekrutteringen av tømrerne våre, påpeker HR-sjef Henriette Hall-Eriksen.

Benth A. Eik  presenterte under sin åpning av samlingen både nøkkeltall for Block Watne, men også tall for skader på jobb.

– Selv med en tydelig nedgang i H-verdi de siste årene, er vi ikke i mål, og vi ser stadig ting på byggeplassen som potensielt kan være livsfarlig, sa han til lærlingene.

Omtrent en tredjedel av alle skader hos Block Watne rammer medarbeidere som er 25 år eller yngre.

HMS-mars

I mars skal Block Watne arrangere rundt ti regionale HMS-samlinger, men lærlingene fikk tirsdag en førpremiere på kampanjen. Eik håper en målrettet satsing for HMS kan få ned ulykkestallene ytterligere, også blant de yngste i bedriften.

– De som kommer inn lærlingsveien er de som best blir trent opp i hvordan vi jobber i Block Watne. I tillegg til samfunnsansvaret for å bygge opp fagkompetanse opplever vi at det er slik vi får den beste rekrutteringen. De som lykkes best er også de som har best sikkerhet, men da må det trenes på det, understreker han.