Arkitekt Ole Wiig i Narud Stokke Wiig AS. Foto: Trond Joelson

Narud Stokke Wiig inviterer Sanner til TEK17-prat

Arkitektkontoret Narud Stokke Wiig skriver i en høringsuttalelse til regjeringens forslag til ny byggteknisk forskrift at de er godt fornøyde med de foreslåtte endringene, men gjerne vil drøfte forskriften med kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

«Det er [...] med stor interesse vi har vurdert utkastet til TEK17. Vi forstår at hensikten med ny TEK er å få en enda enklere og bedre forskrift, mer entydighet, mindre byråkrati og reduserte byggekostnader. Dette slutter vi oss til», skriver arkitektkontoret, ved daglig leder Lise Rystad og faglig leder Ole Wiig i sin høringsuttalelse.

Arkitektene skriver i sin uttalelse at mens de er godt tilfredse med de fleste justeringene og forenklingene, har de også en del kommentarer til enkelte punkter.

«Vi tenker da spesielt på behovet for gode arkitektoniske kvaliteter, også konkrete forslag til endringer av miljøforhold samt universell utforming», skriver de.

I stedet for å levere anbefalingene sine skriftlig, retter Narud Stokke Wiig en invitasjon til kommunal- og moderniseringsminister Sanner for å gjennomgå kommentarer og endringsforslag.

«Vårt oppriktige ønske bak denne invitasjonen er å kunne gi en best mulig orientering om forbedringspotensialet basert på vår betydelige erfaring fra et stort mangfold av store og små prosjekter i snart 38 år», skriver de.