– Vi er svært tilfreds med disse avtalene som innebærer at JM skal utvikle et større boligmiljø i et attraktivt vekstområde i Oslo, sier administrerende direktør Martin Asp i JM Norge.

JM kjøper utviklingstomt for 660 boliger i Oslo

JM Norge AS kjøper en tomt for utvikling og bygging av totalt ca. 660 boliger i Groruddalen nord-øst i Oslo. 

Tomten på 34 dekar kjøpes for 178 millioner kroner på Karihaugen av Karihaugveien 22 Holding AS med forventet overtagelse og betaling i tredje kvartal 2017.

I boligprosjektet er det er planlagt total ca. 660 leiligheter, en dagligvarebutikk samt en barnehage. Ca. 400 av boligene blir selveierleiligheter. De øvrige boligene planlegges som seniorboliger og utleieboliger.

Reguleringsplan for området ligger til behandling hos myndighetene og ventes endelig godkjent i andre eller tredje kvartal 2017.

Eiendommen Karihaugveien 22 er i dag eid av Karihaugen Logistikkpark AS og transaksjonen er betinget av en omregulering til boligformål.

Det er inngått avtaler mellom JM Norge på den ene siden og Grunnsteinen AS og Utleiebolig AS på den andre om tilbakekjøp av ca 260 boligene til fast pris og i henhold til JM Norges boligstandard.

– Vi er svært tilfreds med disse avtalene som innebærer at JM skal utvikle et større boligmiljø i et attraktivt vekstområde i Oslo. Prosjektet er helt i tråd med vår visjon og strategi om å skape gode bomiljø i byer i vekst. Vi mener de inngåtte avtalene gir grunnlag for god lønnsomhet, sier administrerende direktør Martin Asp i JM Norge.

Boligprosjektet ligger mellom Høybråten og Furuset senter, og skal ha et godt kollektivtilbud med t-bane og buss. Dagens bebyggelse er hovedsakelig bygget på 1970-tallet og er preget av mange eldre borettslagsleiligheter uten heis og garasje. 

Gran barneskole, den nye Granstangen ungdomsskole og skulpturhage, Furuset senter og Verdensparken ligger i nærhet boligprosjektet.

JM Norge har stor tro dette boligprosjektet og håper at dette vil bidra til økt boligbygging i Groruddalen.