Infrakit Cloud integrerer all informasjon på anlegget

Infrakit lanserer neste generasjons samarbeidsverktøy for bygging av vei, VA og jernbane.

- Vår misjon er å gjøre det enklere å samarbeide på infrastrukturprosjekter. Infrakit Cloud integrerer all informasjon fra utstyrsleverandører, entreprenører, byggherre og konsulenter. Dermed kan store prosjekter gjennomføres på en mer effektiv og smidig måte, sier Anders Tiltnes i Infrakit Norge i en pressemelding.

Infrakit Cloud brukes allerede av store entreprenører i Finland, Tyskland og Nederland. Til sammen har løsningen vært benyttet i over 400 prosjekter. Nå lanseres altså løsningen i Norge.

- Erfaringer fra utlandet viser store kostnadsbesparelser. For eksempel ved å bruke Infrakit til geometrisk kontroll kan overlevering og sluttdokumentasjon av prosjektet gjøres på to uker istedet for fire måneder, sier Tiltnes.

Infrakit Cloud er skreddersydd vei, VA og jernbaneprosjekter. Informasjon om planer, maskiner, lastelister, innmålinger og geometrisk kontroll blir tilgjengelig i sanntid.

- Dette resulterer i raskere prosjektgjennomføring. Det blir færre feil og forsinkelser, som kulminerer med store kostnadsbesparelser, sier Tiltnes

Infrakit er en åpen plattform. Dette betyr at norske entreprenører, byggherre og konsulenter kan benytte sine eksisterende software. Ved å bruke åpne dataformater hjelper Infrakit alle aktører involvert i å få tilgang til informasjon. Grunnlagsdata og 3D modeller blir tilgjengelig og kan sendes direkte til gravemaskinene. Ortofoto og bilder med kommentarer er tilgjengelig på kontoret i sanntid.

- Infrakit Cloud er "the missing link" mellom anlegget og kontoret. Byggeledere og landmålere kan se gravemaskiner på sin PC og mobil. Også lastebiler spores og Infrakit Cloud leverer helautomatiske lastelister/dokumentasjon i sanntid Dette resulterer i mye bedre beslutningsgrunnlag. Og det gir færre feil og forsinkelser, sier Tiltnes.