Spenstig satsing i Brumunddal

Tirsdag ble det klart at Mjøstårnet skal realiseres av Arthur og Anders Buchardt. Det betyr at verdens høyeste trehus havner i Brumunddal.

Det er selvsagt ikke tilfeldig at storprosjektet havner akkurat her. Dette er stedet hvor investoren Arthur Buchardt hadde store deler av sin oppvekst.

Det har vært mye snakk om denne utbyggingen over lang tid, men nå er det altså klart at prosjektet skal bygges - og utbyggingen starter 1. april i år. Det er HENT som har signert en totalentreprisekontrakt med Buchardt, og de tar med seg Moelven Limtre som total-underentreprenør. Det innebærer selvsagt at bygget vil domineres av tre. Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter.

Med sine over 80 meter skal dette da altså bli verdens høyeste trehus når det står klart. Tidligere har Treet i Bergen innehatt denne rekorden, men det har de siste tiden vært prosjekter i utlandet som har hatt det høyeste trebygget i verden. Nå kommer rekorden tilbake til Norge.

Det er virkelig et storprosjekt som nå skal realiseres i Hedmark-byen. Prosjektet er totalt på cirka 15.000 kvadratmeter fordelt på 18 etasjer - med en total høyde på over 80 meter. 

Konstruksjonen skal blant annet inneholde leiligheter, hotell, kontorer, restaurant samt tilhørende fellesarealer. Kontrakten som er inngått med HENT er på hele 500 millioner kroner - og dette blir uten tvil en av de aller største byggeprosjektene i fylket noen sinne. Dette vil ikke bare bli en attraksjon for Brumunddal, men også for hele Innlandet. 

Prosjektet er såpass spesielt og innehar så mange uvanlige konstruksjonselementer at det vil tiltrekke seg en rekke interessenter fra både inn- og utland, ikke minst i byggeperioden. Når det står ferdig vil Burchardt og co ha skapt et nytt landemerke i regionen - som også vil kunne bidra til en vekst i nærområdet i seg selv. Innlandet har vært gjennom en positiv periode den senere tiden, og dette vil ytterligere kunne forsterkes med denne investeringen. Trebransjen vil nå også opplagt få et nytt merkebygg å kunne vise frem for hele landet.