Arne Iversen, seksjonsleder Vegseksjonen i Vegavdeling Sør-Trøndelag (t.v.) og Dag Søbstad, daglig leder i Søbstad AS, inngår kontrakt om bygging av ny fv. 704 fra Trondheim til Klæbu. Foto: Lars Erik Sira, Statens vegvesen

Søbstad skal bygge ny vei mellom Trondheim og Klæbu

Entreprenøren Søbstad AS har blitt tildelt jobben med å bygge 3,1 kilometer ny veg fra Røddekrysset til Tanem på fv. 704 mellom Trondheim og Klæbu. Kontraktsummen er på 185 millioner kroner.

Fredag 3. februar signerte Søbstad og Statens vegvesen kontrakten.

- Vi starter med anleggsarbeidet i begynnelsen av mars. Før vi kommer så langt skal vi ha noen samhandlingsmøter med entreprenøren der vi blir kjent med hverandre og skaper en felles forståelse av kontrakten, sier byggeleder Ole Gunnar Sølberg i Statens vegvesen i en pressemelding.

Når anleggsarbeidet tar til blir det første som skjer tilrigging, skogrydding og fjerning av vegetasjonsdekke for å forberede sprengningsarbeid.

- Dette er den største kontrakten vi har signert og vi ser fram til å ta fatt på arbeidet. Denne jobben er stor og utfordrende og det blir intensiv jobbing med planlegging i tiden framover. Store deler av nyvegen skal gå i eksisterende trase, noe som byr på utfordringer rundt trafikkavviklingen. Sikkerheten for våre ansatte og trafikantene settes i høysetet, sier daglig leder Dag Søbstad i Søbstad AS.

- Vi har mange dyktige og godt kvalifiserte ansatte som gleder seg til å være med på jobben. Vi ser fram til å jobbe for en profesjonell byggherre som Statens vegvesen og har gode erfaringer med dem fra tidligere, sier Søbstad.