Den høyteknologiske armeringsnettmaskinen kan produsere nett med ståldimensjoner fra 4 til 16 millimeter i diameter og opp til ni meters lengde og 3,5 meters bredde.

Celsa på nett i Mo i Rana

Celsa Steel Service er i full gang med produksjon av armeringsnett i Mo i Rana. Til sommeren skal også Norges første produksjonslinje for spesialnett være på plass.

Celsa Steel Service

Celsa Steel Service AS er en del av det spanskeide konsernet Celsa Grou.

Selskapet omsetter for rundt 600 millioner kroner i året og har hovedkontor i Oslo.

Høsten 2016 flyttet Celsa Steel Service produksjonen av armeringsnett fra Oslo til Mo i Rana. Der er selskapet også i ferd med å etablere spesialnettfabrikk.

Celsa Steel Service AS har flyttet produksjonen av standard armeringsnett fra Storo i Oslo til Mo Industripark i Mo i Rana. De første nettene ble produsert i november og etter en innkjøringsperiode på to-tre-måneder begynner selskapet å nærme seg full produksjon.

– Det dukker alltid opp noe uforutsett i en startfase, men nå begynner vi å få skikkelig dreisen på produksjonen. Snart skifter vi fra to- til tre-skiftordning, opplyser administrerende direktør Espen Marthinsen i Celsa Steel Service.

Gevinster

Celsa Steel Service ser store fordeler ved å flytte produksjonen av armeringsnett fra hovedstaden til Mo i Rana. Nærheten til søsterbedriften og råvareleverandøren Celsa Armeringsstål AS er åpenbart en av hovedårsakene til flyttingen.

– Vi kan også på en bedre måte utnytte den industrielle kompetansen vi sitter på i Mo i Rana, og ikke minst er det en kjempestor logistikkfordel for oss i og med at vi nå henger oss på logistikken Celsa Armeringsstål allerede har, sier Marthinsen.

Komplett leverandør

Han legger vekt på at de med ny produksjonslinje også blir en mer komplett leverandør av armeringsnett. Det høyteknologiske produksjonsutstyret selskapet har kjøpt inn til Mo i Rana har nemlig mange flere muligheter når det kommer til størrelse og diameter på armeringsnettet, og omstillingstiden mellom ulike typer nettproduksjon skal også være mye kortere enn den var ved fabrikken i Oslo.

– Ved produksjonslinjen i Mo i Rana kan vi kjøre fra 4 til 16 millimeter i diameter på armeringsstålet, og vi kan produserer nett opp til ni meters lengde og 3,5 meters bredde.

Det gjør at vi blir en mye mer komplett leverandør, og det gjelder ikke minst når vi i tillegg får i gang vår egen spesialnettproduksjon, sier Marthinsen.

Skreddersydde armeringsnett

I industrihallen hvor Celsa Steel Service nå produserer standardnett vil det i månedene frem mot sommeren bli installert maskiner for det som blir den første spesial-
nettproduksjonen i Norge. Celsa Steel Service importerer nå spesial-
nett fra søsterbedriften i Sverige, men den svenske fabrikken har kapasitetsutfordringer og selskapet mener det er behov for en egen spesialnettfabrikk i Norge.

Espen Marthinsen ser frem mot å få på plass spesialnettproduksjonen slik at de blir selvforsynt med alle typer nett som det norske markedet etterspør.

– Det vi produserer av standardnett er lagervare. Spesialnett blir mer prosjektbaserte leveranser, ofte med litt grovere og større dimensjoner og generelt mer spesial-
tilpasset til hvert enkelt prosjekt. Å ha en slik produksjon selv vil styrke oss ytterligere i det norske markedet, sier han.

Forventer vekst

Celsa Steel Service investerer 70-75 millioner kroner i forbindelse med etableringen av standard- og spesialnettproduksjon i Mo i Rana. Marthinsen er klar på at det ligger en forventning om vekst bak investeringen.

– Vi har ambisjoner om at våre nettleveranser skal øke. Vi ser en trend mot mer prefabrikkerte løsninger til byggeplass og det betyr at både standardnett og spesialnett blir etterspurt, avslutter han.