Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland (t.v.) og UiA-rektor Frank Reichert signerte samarbeidsavtale. Foto: Tor Martin Lien, UiA

Nye Veier inngår samarbeidsavtale med Universitetet i Agder

Nye Veier inngår samarbeidsavtale med Universitetet i Agder (UiA) for å få innovasjon og mer kunnskaper om digitalisering, prefabrikkering, klima og gjennomføringsmodeller.

– UiA skal hjelpe oss å bygge mer veier for skattebetalernes penger, sa administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland da hun signerte avtalen sammen med rektor Frank Reichert.

Nye Veier og UiA har definert fire området hvor den treårige avtalen regulerer samarbeid: Prefabrikkering/industrialisering, gjennomføringsmodeller, miljø og klima og digitalisering/big data

– Vi i Nye Veier setter stor pris på den åpne holdningen til samarbeid som UiA har demonstrert. Vi registrerer en god samarbeidsånd og en sunn offensivitet. Dette er svært positivt, og bør tjene som et eksempel for samspillet mellom næringsliv og akademia. Vi ser fram til samarbeidet, og til å få mer kunnskap om avgjørende områder og utfordringer vi som utbyggingsselskap møter, sier Dahl Hovland.

Universitetet på sin side skal få tilgang til store prosjekter og ekstern finansiering. Rektor Frank Reichert mener de er avhengige av eksterne samarbeidspartnere.

– Det er nesten slik at vi ikke er bedre enn de eksterne partnerene våre, sier han.

Instituttleder Rein Terje Thorsteinsen ved institutt for ingeniørvitenskap har vært en av pådriverne for samarbeidet. Han ser store muligheter for interaksjon mellom Nye Veier og UiA. Utveksling av ansatte, kunnskapsspredning, studentoppgaver og stipendiatstillinger er noen av mulighetene.

Nylig var det workshop omkring gjennomføringsmodeller. Det skal arrangeres flere slike, også innenfor de andre temaene innenfor avtalen.