Assisterende fylkesdirektør Frid Sandmoe og styreleder i EBAO, John Ivar Mejlænder-Larsen etter å ha signert samarbeidsavtale med læreplassgaranti i Østfold. T.v. Ole Henrik Ystehede (EBAO) og Erik Sørum (Byggopp)

Garanterer læreplass i Østfold og Akershus

Fredag signerte EBAO avtale om å gi læreplassgaranti for tømrer og betongfag både i Østfold og Akershus.

Tilsvarende avtale ble inngått med Oslo kommune onsdag, og nå håper entreprenørene på økt søkning til bygg- og anleggsfagene i hele regionen.

Læreplassgarantien gis for tre år om gangen, med årlig fornyelse så lenge partene ønsker det.

Gir trygghet
- Det innebærer at også de som søker seg til videregående nå i vår, omfattes av garantien. Det håper vi både foreldre og ungdommen merker seg, gjør man en normalt god innsats på skolen er det ingen usikkerhet forbundet med å finne læreplass, sier styreleder i EBAO og adm. dir. i PEAB AS, John-Ivar Mejlænder-Larsen.

Han legger ikke skjul på at hensikten med garantien er å gi trygghet til de som vurderer bygg- og anleggsnæringen som fremtidig arbeidsplass. Og at foreldrene deres skal forstå at deres barn har gode karrieremuligheter i næringen, både som håndverkere og dersom de senere velger å utdanne seg videre, for eksempel gjennom fagskolen eller tekniske høyskoler og universitet.

- En slik trygghet kan vi gi med god samvittighet – vi står foran store oppgaver på Østlandet og trenger både lærlinger og flinke fagfolk, sier han

Første i Østfold
Læreplassgarantien krever blant annet at eleven har bestått i alle fag, maksimalt 10 dagers fravær hvert år og karakteren tre eller bedre i programfagene.

- Slike tydelige krav vil føre til at skolen vil kunne jobbe konkret med at elevene blir kvalifisert nok til at garantien trer inn. Den utfordringen tar vi, sier assisterende fylkesdirektør i Østfold, Frid Sandmoe som signerte på vegne av fylkeskommunen.

- Denne avtalen er den første om læreplassgaranti som signeres i Østfold. Nå ser vi frem til å signere flere, sier Sandmoe.