IKEA vil ha enda en tomt i Vestby

Onsdag signerte IKEA en avtale med Vestby kommune som sikrer muligheten til å kjøpe en tomt i nærheten av det planlagte varehuset. I fremtiden vil lageret i Vestby, sammen med lageret som nå bygges på Leangen, redusere leveringstiden på varer kjøpt på nett.

– Muligheten til å ta med møblene hjem med en gang har vært en viktig del av IKEAs suksess. Da vi ser at forventningene til rask levering også er høye for de som handler på nett, jobber vi kontinuerlig med å finne nye og bedre måter å møte kundenes ønsker på uansett hvordan de velger å handle hos oss. Lageret i Vestby vil på sikt redusere leveringstiden og gjøre IKEA enda mer tilgjengelig for nordmenn, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge.

I tillegg jobber IKEA med å utvide antallet produkter tilgjengelig for netthandel, slik at nesten hele sortimentet på cirka 10 000 produkter kan kjøpes på nett.

Tomten på 100 dekar ligger i Vestby Næringspark øst, rundt 1,5 kilometer fra Delijordet hvor IKEA planlegger å bygge et nytt varehus. Lagertomten ligger i et område med tilrettelagte og ferdig oppmålte tomter til næringsbruk, med god tilknytning til infrastruktur. Avtalen om tomtekjøpet med Vestby kommune betinger interne godkjennelser fra IKEAs globale investeringskomite. Prisen er på 78 millioner kroner.Planene for lager og varehus i Vestby er to separate prosesser, og fremdriften i de to prosjektene er ikke avhengige av hverandre.

– Vi er glade for å sikre oss denne tomten og muligheten til å bygge vårt første lager i Norge. Sammen med den globale organisasjonen har vi nå etablert et prosjekt hvor vi foreløpig er i planleggingsfasen. Det betyr at det er for tidlig å si noe om detaljene rundt byggestart, antall ansatte og hvilke konkrete fordeler dette vil gi våre kunder, men målet er å redusere leveringstiden, både på nett og i varehuset, sier Rodgers.