Hilbert's Hotel. Illustrasjon: SnøhettaHilbert's Hotel. Illustrasjon: SnøhettaHilbert's Hotel. Illustrasjon: Snøhetta

Snøhetta tegner hotell i Helsinki

Snøhetta vant arkitektkonkurransen om å tegne et nytt hotell havneområdet Hakaniemi i Helsinki.

Hilbert’s Hotel er navnet på Snøhetta-forslaget som vant konkurransen, som ble arrangert av Arthur Buchardt-selskapet AB Invest A/S, Helsinki kommune og den finske arkitektforeningen.

- Snøhetta er begeistret for muligheten til å bidra til Helsinkis lange arkitekturtradisjon. Vi har forsøkt å feire besøkerne til byen. Samtidig har vi forsøkt å fremheve tomtens kvaliteter, blant annet forbindelsen til vannet, so men gave til byens innbyggere og besøkere. Denne oppgaven er kjernen i arkitekturen. Byen Helsinki og Arthur Buchardt er de beste partnerne vi kunne få for å realisere en bygning Helsinki fortjener, sier Ketil T. Thorsen i Snøhetta i en pressemelding.

De understreker at hotellet ikke bare skal være til glede for de som arbeider eller er gjester på hotellet, men også for alle innbyggerne. Dette skal de blant annet oppnå med en stor åpen plass under hotellet. Deler av hoteller er nemlig løftet opp fra bakke på pilarer.

Snøhetta har også valgt en hvit glassfasade på hotellet, som bryter med de tunge steinfasadene som preger mange av de andre byggene i området. Fasadeplatene skal setes opp i et mønster som gjør at de skal minne om sprukket havis.