Fornøyd arbeidsgjeng i Kristiansand.Hilde Waage, HMS-sjef konsern.Jan Hestås (t.h.) gratulerer Gunnar Ormestad, HMS-rådgiver i Kristiansand med gode resultater.

Et år uten skade med fravær for Kruse Smith

Kruse Smith-konsernet har nylig passert en viktig historisk milepæl i sitt HMS arbeide; ett helt år uten skader med fravær.

Fredag 26.januar var det kake på alle prosjekter, byggeplasser og kontorer i Kruse Smith. Ett år uten skade med fravær ble behørig markert. Ifølge HMS-sjef i konsernet, Hilde Waage, kommer ikke slike tall av seg selv.

- Det er et resultat av en omfattende innsats, både i stab og ute i prosjektene. Det er i dette samspillet der vi har gjensidig respekt for hverandres roller og arbeidsoppgaver, at godt HMS-arbeid skjer. For oss i HMS-avdelingen er det viktig å være tydelige og fokusere på de enkle og smarte grepene i HMS-arbeidet. I Kruse Smith skal alle tenke HMS, sier Waage.

HMS-bonus
Konsernet praktiserer også en egen bonusordning for god HMS-praksis på sine prosjekter. Konkret blir det frigjort en del penger dersom det utøves godt HMS-arbeid. Disse settes til side i hver avdeling, og når det er nok penger i «potten» gjennomføres en hyggelig sosial aktivitet som alle får tilbud om å delta på. For eksempel en helgetur til et bestemt sted.

- På denne måten blir godt HMS-arbeid en gulrot for positive tiltak som styrker arbeidsmiljøet for alle, påpeker Waage.

- God HMS er god økonomi

I en melding til alle ansatte i konsernet berømmer konsernsjef Jan Hestås både stab og prosjekter for glimrende HMS-arbeide.

- Jeg er stolt over disse tallene. For kun noen få år siden anså jeg dette som en umulighet. Men nå har vi nådd målet. Trygge arbeidsplasser har en stor verdi for konsernet og alle som jobber her. God HMS er rett og slett god økonomi, sier Hestås.