- Forutsetningen for å lykkes uten kjedetilknytning mener vi er like stor, sier daglig leder Trond Olav Horten og konsernsjef Oddvar Haugen i Nordbolig.

Nordbolig ut av Blink Hus

- Økt fokus på egenutviklede boligprosjekter og nye forhandleravtaler i Nordek/Blink Hus er årsaken til at Nordbolig har valgt å stå på egne bein fra og med 2017, skriver selskapet i en pressemelding.

- De siste årene har vi opplevd en generell nedgang i antall eneboligkjøpere med egne tomter. Parallelt med at antall EAT- kunder (enebolig på andres tomter) har blitt redusert, så har de som har kommet krevd en større grad av prosjektering, omtegning og detaljering i forkant av en eventuell kontrakt. Da vi ikke «vinner» alle kundene så blir kostnadene ved å satse på EAT- markedet for høye. Vi avviklet derfor EAT- salg på Romerike i 2014, i Oppland i 2015 mens tilbudet opprettholdes i Hedmark med egenutviklede hustyper, sier konsernsjef Oddvar Haugen.

- Vi er en stor aktør innen boligutvikling og bygging i innlandet, og spesielt innenfor egenutviklede boligprosjekter. Vi forsterker denne satsningen ved at vi nå i større grad vil prosjektere eneboliger på egne tomter enn tidligere. EAT-kunden er fortsatt velkommen og de vil fortsatt få god behandling og de rette prisene, sier Haugen.

Han peker på at det er litt trist å forlate Nordek og Blink Hus som har vært en god kjede med høy faglig kompetanse, god ledelse og god forretningsetikk.

- Men vår strategi med økt fokus på prosjektmarkedet og nye forhandleravtaler etter Ferds oppkjøp av Nordek, medførte at vi ikke valgte å signere ny avtale. Forutsetningen for å lykkes uten kjedetilknytning mener vi er like stor, avslutter konsernsjef Oddvar Haugen i Nordbolig.