Illustrasjon: Estudio Herreros

Vrir fra olje mot bygg - sikret seg 40-millionerskontrakt på Munchmuseet

Nylig sikret et samarbeid mellom oljeleverandøren Rapp Bomek og sikkerhetsselskapet Mil Sec Norge en 40-millionerskontrakt på Munchmuseet. Nå har Rapp Bomek kjøpt samarbeidspartneren.

Med oppkjøpet tar Rapp Bomek samtidig steget fra å være leverandør av brann- og sikkerhetsdører med hovedfokus på olje- og gassindustrien, til også å bli en leverandør av sikkerhetsløsninger innen større byggprosjekter, infrastruktur og forsvar.

På bakgrunn av nedgangen i oljenæringen, innledet Mil Sec Norge og Rapp Bomek allerede i 2016 et strategisk samarbeid i anledning entreprisen for sikkerhetsdører til det nye Munchmuseet.

Dette førte til at selskapene i september 2016 signerte kontrakt med Kultur- og idrettsbygg som er byggherre i prosjektet med en kontraktsverdi på rundt 40 millioner kroner.

– Dørene er unike formater der vi har høstet erfaringer fra våre leveranser til oljeindustrien, sier administrerende direktør Terje Bøe i Bomek til Dagens Næringsliv.

– Det er kjempemorsomt å få være med på slike kontrakter. Det er store verdier som skal oppbevares og vises i bygget, og dørene er en viktig barriere for å beskytte uvurderlige verdier, sier daglig leder Per Ove Paulsen i Mil Sec til samme avis.

Ifølge en pressemelding konsoldierer Bomek-konsernet  og integrerer sin virksomhet gjennom å fusjonere Rapp Bomek AS, lokalisert i Bodø og Rapp Pyrotec, lokalisert på Kapp.

Rapp Bomek blir videreført som selskapsnavn etter fusjonen.