Arkivfoto: Statsbygg

Statsbygg har valgt fengselstomter

Statsbygg har avtalt å kjøpe byggeklare tomter på Blakstadheia i Froland og på Jåbekk i Mandal til bygging av modulfengsler. Overtakelse skjer i januar 2018.

- Beslutningen ble fattet blant annet med bakgrunn i nærhet til kollektivtransport, hovedferdselsårer, politistasjoner og tinghus. Det gir gode ringvirkninger lokalt, blant annet med tanke på miljø, sier administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Grunnforholdene samt plan- og eierskapsstatus var også viktig da avgjørelsen ble tatt.

Planleggingsfasen for prosjektet er allerede i gang, og prosjektet ligger nå til behandling for kvalitetssikring, såkalt KS2-behandling.
Justis- og beredskapsdepartementet har bestemt at de 300 planlagte fengselsplassene skal fordeles med 200 plasser i Froland og 100 i Mandal.

- Byggeprosjektene skal ta utgangspunkt i en standardisert byggemetode for fengselsbygg. Metoden, som blant annet bruker ferdige modul-elementer, er svært effektiv både på tid og kostnader, heter det i en melding fra Statsbygg. Den ble utviklet av Statsbygg og Kriminalomsorgsdirektoratet i forbindelse med utvidelser ved Eidsberg og Ullersmo fengsler.