Fredag åpner Høgenhei-tunnelen

Fredag 3. februar klokka 13:00 åpner rv. 354 Høgenhei-tunnelen i Bamble for trafikk. I første omgang åpner tunnelen for trafikk om dagen.

Tunnelen kommer fortsatt til å være stengt om natten. Nattestengingen varer fram til 20. mars.

- Av hensyn til trafikanter og publikum kan vi nå la tunnelen være åpen fra kl 06:00 til kl 21:00. Det gjenstår fremdeles en del arbeid og testing av alle systemer. Derfor må vi fortsatt holde stengt om natten til alt er klart, sier byggeleder Egil Grønskei i Statens vegvesen.

Høgenhei-tunnelen har vært stengt siden 26. september 2016. Siden da er tunnelen totalrenovert. All teknisk utrustning som el-anlegg sikkerhetsutstyr er skiftet. Det er montert flere overvåkningskamera med direkte forbindelse til Vegtrafikksentralen. Det er også satt opp nye tekniske bygg utenfor tunnelen.

I tillegg er kjørebanen senket noe og alt system for overvann og drenering er skiftet. Det er også arbeidet med vann- og frost-sikring i tunnelene for å hindre lekkasjer.

- Etter siste kraftige regnvær i uke to oppdaget vi nye lekkasjer i tunnelen. Disse måtte vi håndtere. Vi satte derfor opp flere vann- og frostsikringsmatter for å tette alle lekkasjene i tunnelen. I det hele tatt har vi gjort veldig mye vann- og frost-sikring i tak og vegger i Høgenhei-tunnelen, sier Grønskei.

Arbeidene i Høgenhei-tunnelen utføres av Consto Anlegg AS.