Snøfreserprodusenten Tokvam AS på Toten satser nå også på utstyr rettet mot sommervedlikehold. Foto: Tokvam. 

Tokvam rigger seg for sommeren

Tokvam har produsert snøfresere i 60 år. Nå satser selskapet også på produkter innen sommervedlikehold. 

– Vi kommer med en helt ny produktportefølje innen sommervedlikehold. Nå rigges Tokvam for alle årstider, forteller daglig leder Finn Kristian Tokvam i en pressemelding.

Tokvam AS startet som bygdesmie på slutten av 1950-tallet, og har gjennom årene blitt en kjent leverandør av snøfreser og sand- og saltspredere. Etter hvert har produksjon av snøploger også blitt en viktig del av virksomheten.

Nå tar Tokvam skrittet helt ut og blir totalleverandør av veivedlikehold – året rundt.

– Det blir veldig spennende og kundene kan være sikre på at de får den samme premium funksjonalitet, kvalitet og service de er vant til fra Tokvams andre produkter, lover Finn Kristian Tokvam.

Først ut av nye produkter, er en frontmontert kost med innebygget flytsystem som følger underlaget automatisk til bruk på traktorer, hjullaster og andre spesialmaskiner. Den er uten oppsamler og designet spesielt til å brukes i høye hastigheter.

Ifølge Tokvam rettes sommersatsingen mot både traktor- og hjullastersegmentet

I fjor inngikk Tokvam et omfattende samarbeid med Felleskjøpet Agri SA. Sentralt i avtalen var en gjensidig forpliktelse om å bidra til å utvikle hverandre. Finn Kristian Tokvam forteller at til det å bli helårsleverandør på veivedlikehold, var et naturlig steg å ta.

– Vi har også en tydelig målsetning om å vokse utenfor Norge. For å få til det, må vi ta inn over oss at det er få markeder som er like vinterfokuserte som det vi er i Norden. For å bli store internasjonalt, er det rett og slett en forutsetning at vi klarer å gjøre Tokvam relevante året rundt, fremhever Finn Kristian Tokvam.