SSB: Arbeidsledigheten falt til 4,7 prosent

I november var det 130.000 arbeidsledige her i landet, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det utgjorde 4,7 prosent av arbeidsstyrken, ett fall på 0,1 prosentpoeng fra måneden før.

Men sysselsettingen faller. Fra august til november gikk den sesongjusterte sysselsettingsprosenten ned med 0,5 prosentpoeng, til 66,8 prosent

Tallet på sysselsatte falt med 14.000 personer, og i samme periode økte befolkningen i alderen 15 til 74 år, og dermed falt sysselsettingsprosenten.

Ledigheten har falt med 0,2 prosentpoeng fra august til november, ifølge sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU). Det tilsvarer 6.000 personer og er innenfor feilmarginen.

Tallet på registrerte ledige og folk på tiltak hos Nav var uendret i samme periode.

SSBs ledighetstall er basert på AKU – Arbeidskraftundersøkelsen – og gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. Tallene fra Arbeids- og velferdsetaten er antall registrerte arbeidsledige hos dem. Vanligvis vil AKU-ledigheten være større enn Nav-ledigheten fordi mange som er reelt arbeidsledige, ikke registrerer seg hos Nav. Dette gjelder særlig personer som er nye på arbeidsmarkedet og som ikke har rett til arbeidsledighetstrygd.