Uvær og stor snøskredfare i Nord-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om sterk vind, mye nedbør og vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge onsdag og torsdag. Flere veier er stengt.

Norges vassdrags- og energidirektorat oppgraderte tirsdag skredfaren for Vest-Finnmark til stor – faregrad fire – på grunn av kraftig mildvær og store mengder regn. Onsdag morgen ble skredfaren nedgradert til farenivå tre, før den igjen ble oppgradert til farenivå fire. Det samme gjelder i flere områder i Nordland og Troms. Både i Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og ved Svartisen er det stor fare for våte flakskred.

Stengte veier

I Finnmark er 18 veier og flere fergesamband stengt på grunn av uværet, mens fem veier har kolonnekjøring. E6 mellom Stabbursdalen og Lakselv som ble stengt grunnet snøras tirsdag, er åpnet igjen for trafikk.

Statens vegvesen melder at E6 Sennalandet og E6 Hatter er stengt på grunn av uvær. I tillegg er E69 stengt av samme årsak ved to steder, Nordkapptunnelen på strekningen Olderfjord – Honningsvåg, og Skipsfjordhøgda bom – Skarsvåg. Mellom Skarsvåg og Nordkapp er det kolonnekjøring.

I Nordland er E6 over Saltfjellet stengt, mens Vegvesenet melder om snø- og isdekke og fare for glatte partier på flere fjelloverganger.

I Tromsø er fylkesvei 87 mellom Elverum og Øvergård stengt på grunn av snøras.

Sikrer løse gjenstander

Tak- og veggplater fra en bygning i Vardø i Finnmark har blåst bort på grunn av sterk vind, melder 110-sentralen på Twitter.

Flere gater i byen er sperret for å sikre platene, i påvente av at vinden skal roe seg, skriver iFinnmark.