Utbyggingssjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier og skogsjef Johannes Bergum i Mjøsen Skog under kontraktsigneringen. Foto: Nye Veier

Nye Veier Mjøsregionen har inngått første entreprisekontrakt

Nye Veier inngikk torsdag kontrakt med Mjøsen Skog om avskoging langs E6 fra Kåterud til Moelv. Avtalen har en verdi på over syv millioner kroner og er den første entreprisekontrakten for Nye Veier i Mjøsregionen.

Mjøsen Skog har engasjert Lierhagen Skogsdrift AS som utførende entreprenør. Hogstarbeidene starter allerede i månedsskifte januar/februar i år, melder Nye Veier i en pressemelding.

Nye Veier stiller strenge krav til behandlingen av hogstavfall for å unngå uønsket spredning av svartelistede arter, spesielt på strekningen mellom Kåterud og Arnkvern. I kontrakten fremgår det blant annet at all biomasse fra hogst i områder med påvist svartelistede arter skal transporteres til godkjente anlegg i lukkede containere. Det er også satt krav til at maskiner og utstyr skal renses før de transporteres inn i sårbare områder og ut av smittefarlige områder.

Alt trevirke blir tatt hånd om av Mjøsen Skog. Den enkelte grunneier får oppgjør for det som blir hugget på privat grunn

Gjennom Åkersvika skal avskogingen avsluttes innen 15. mars 2017. For resten av strekningen er fristen satt til august 2017.