Diskuterer betongen som løsning i det grønne skiftet

For første gang er det etablert en felles møteplass for ledere fra hele betongbransjen. I fokus står betongens rolle i det grønne skiftet.

Her tas det opp problemstillinger knyttet til bedrifters arbeid med miljø og bærekraft, og hvordan disse globale utfordringene får konsekvenser for bedriftenes daglige drift og ikke minst hvordan betongbransjen skal bevege seg i miljølandskapet i tiden fremover.

Denne møteplassen er en del av prosessen med hvordan bærekraftig bygging skal inngå i planene for det nye bransjeprogrammet som er kalt BETONGløftet.

Her er målet å etablere et program for betongbedriftene som gjennom deltakelse i forbildeprosjekter skal gi bedriftene innblikk i og påvirke de miljøtrendene som styrer markedsutviklingen.

-  Dette er starten på en prosess for å få til noe sammen for fremtiden, uttalte Stein Tosterud i sitt åpningsinnlegg.

- Det er ikke åpenbart at betong blir oppfattet positivt i en miljøsammenheng. Derfor må vi være synlige fremover for å vise betongens fortreffeligheter innen bærekraft og miljø. Det innebærer at en annen form for dokumentasjon for materialer og konstruksjoner er helt nødvendig for fremtiden, uttalte Tosterud, som roste trebransjen for hva de har fått til innen dette feltet.

- Jeg håper vi også klarer å vise frem mulighetene innen i betong og at vi får frem substansen i argumentene våre.

På onsdagens konferanse er det også lagt opp til en rekke foredrag fra premissgivere som på hver sine måter påvirker betongbransjen.

Du kan se hele konferanse under: