Hans Olav Hognestad

Hans Olav Hognestad til Mapei

Mapei Underground Technology Team styrker staben ved å ansette Hans Olav Hognestad fra 1. januar 2017.

– I dag er vi involvert i rundt ti norske prosjekter, mens Mapei internasjonalt jobber med alt fra undergrunnsbanen i London og Quatar til den nye Suez-kanalen. Vi ønsker å styrke vår posisjon i markedet, og har ansatt Hans Olav Hognestad, som er en internasjonalt anerkjent ekspert innen blant annet injeksjon, forteller Kenneth Gundersen, Country Manager for Mapei Underground Technology Team.

Hognestad begynte sin karrieren i Ing. Thor Furuholmen. Han gikk til daværende Rescon i 1981, og i 1993 fikk han jobb i MBT (nåværende BASF) i Sveits. Der ble han etter hvert global produktsjef for injeksjon. Han har vært involvert i en rekke små og store prosjekter verden rundt. Nå ser han frem til å ta fatt på nye utfordringer.

– Mapei er et veldig seriøst firma og har et svært engasjert og fleksibelt team. Kortere beslutningsveier betyr mindre administrasjon og mer direkte jobb med prosjekter. Det liker jeg veldig godt, poengterer Hognestad

Selv om det er 24 år siden han forlot Rescon, foreløperen til Mapei i Nord-Odal, kjenner han seg godt igjen.

– Selvfølgelig har det skjedd vannvittig mye siden jeg reiste ut, men deler av bygningsmassen og flere av kollegaene er de samme. Dermed er det på mange måter som å komme hjem for meg, sier han.

I dag teller Mapei Underground Technology Team ti personer. Avdelingen har klare ambisjoner om å vokse og utvikle seg.

– Vårt ønske er å bli størst og best, og med Hans Olav Hognestad på laget fra nyttår har vi fått en viktig ressurs på plass. Nå kan vi løfte oss nok et hakk, sier Gundersen.