Nok et rekordår for produsentene i VVP

Den samlede innenlands totalomsetningen i 2016 for medlemmene av VA- og VVS-produsentene (VVP) økte med 9,3 prosent. Totalomsetningen endte på hele 6.020.870.511 kroner.

Tett på 80 prosent omsettes gjennom NRF-grossistene (Ahlsell, Brødrene Dahl, Heidenreich og Onninen), mens den øvrige omsetning i stor grad utgjøres av OEM og produkter som tradisjonelt faller utenfor denne verdikjeden, skriver VVP i en pressemelding.

VA har fått god drahjelp fra et stadig større fokus på å oppgradere et særdeles gammelt og slitent kommunalt vann og avløpsnett. VA-omsetningen inn mot grossistene økte med hele 12,9 prosent. VVS -msetningen utfordres i økende grad av EMV (grossistene og kjedene sine egne varemerker). Tross dette økte omsetningen av såkalte synlige og tekniske VVS-produkter til grossist med hele 6,6 prosent.

VVP kan også vise til en jevn vekst i medlemstallet og teller i dag 34 av de ledende VA- og VVS-produsentene. Dette på tross av en rekke interne oppkjøp som da spiser av antallet. Porsgrund Bad og IFØ Sanitær ble slått sammen, og senere kjøpt opp av Geberit. Kongsberg Esco ble kjøpt av Ulefos.

VA og VVS produsentene VVP ser positivt på 2017.