Illustrasjon: OG Arkitekter

Brann vil selge stadionboliger for 282 millioner kroner

De 352 planlagte studentboligene på Branns nye stadion kan bli svært innbringende for klubben, men beboerne skal ikke få innsyn til gressmatta.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel fredag.

– Dette er en svært stor sak for klubben. Vi bruker mye tid på den nå, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, til avisen.

En av utfordringene er at mange av boligene vil ha vindu inn mot fotballbanen.

– Noen vil kanskje si at vi ikke skal ha vindusfasade inn mot Stadion-matten, men konsekvensen av det vil være at vi må fjerne om lag 90 leiligheter. Da er det ikke sikkert at regnestykket går opp lenger, sier Johannesen.

Brann håper vinduene kan dekkes til når det skal være lukket trening og kamp. Klubben jobber nå med å utrede hvordan dette skal løses.

Et alternativ som har blitt presentert, er en perforert fasade, gjerne med Brann-logo, som kan henges opp når det er kamp og lukket trening.

– Vi har fått innspill fra medlemmene våre på at det må se ut som et fotballstadion når det er kamp, sier Johannesen.

Stadionutbyggingen innebærer bygging av 352 studenthybler inn i en ny tribune, samt å bygge igjen de tre åpne hjørnene på stadion og å fylle også disse med studentboliger. Håpet er at byggeprosessen skal starte mot slutten av 2017, og at den nye tribunen, med plass til 17.000 tilskuere, skal stå klar til seriestart 2019.

Tall BT har fått tilgang til fra Husbanken, viser at den totale prisen Brann kan få inn dersom de får realisert bygging av 352 studentboliger, som er maksantallet på hybler som ligger inne i prosjektet, er 281,6 millioner kroner.

Brann har om lag 160 millioner kroner i gjeld i dag, og det er dermed nødvendig med en boligdel for å gjøre stadionutbyggingen lønnsom, skriver Bergens Tidende.