NFF med styreleder Frode Nilsen i spissen har satt igang arbeidet med å finne foreningens første generalsekretær. 

NFF søker generalsekretær

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) utvider stillingen som faglig sekretær og søker nå etter generalsekretær.

Som Byggeindustrien tidligere har omtalt slutter nåværende faglig sekretær i NFF,Thor Skjeggedal, til sommeren. I den forbindelse er NFF i gang med å søke etter hans erstatter og foreningen har også besluttet å utvide stillingen til generalsekretær.

Ifølge stillingsutlysningen fra NFF vil den nye generalsekretæren leies inn i en engasjementsstilling på åremål i tre år med mulighet for forlengelse i ytterligere tre år. Vedkommende må leies ut fra selskapet der han eller hun har sin ansettelse, eller ha sitt eget enkeltmannsforetak.

Stillingen som generalsekretær er i utgangspunktet ment som en 100 prosentstiling og NFF setter som krav at generalsekretæren skal ha erfaring og kjennskap fra anleggs- og/ eller tunnelbransjen i Norge.

Generalsekretæren vil både bekle viktige roller i NFFs utadrettede virksomhet og ha ansvaret for foreningens daglige drift.

Styreleder Frode Nilsen i NFF mener foreningen trenger en generalsekretær som kan jobbe for å gjøre både undergrunnsfaget og foreningen mer kjent. Han peker på at bruk av undergrunnen kommer til å øke mye fremtiden blant annet på grunn av økt urbanisering og behov for å frigjøre areal på overflaten. Han mener mer bruk av undergrunnen også er helt avgjørende for å få til det grønne skiftet..

– Vi må vise hvilke muligheter som finnes ved å bruke undergrunnen og NFF skal være det naturlige kontaktpunktet for politikere og beslutningstakere i saker som gjelder undergrunnsfaget. For å ha mulighet til å oppfylle dette søker NFF etter generalsekretær, sier Nilsen.

NFF ønsker at generalsekretæren skal tiltre så raskt som mulig. Vedkommende vil frem mot sommeren samarbeide tett med faglig sekretær i foreningen og være tungt involvert i forberedelsene til World Tunnelling Congress (WTC 2017), som NFF skal arrangere i Bergen i juni.