Line Ramstad er ansatt som prosjektleder for Arkitektbedriftenes prosjekt «Arkitektur skaper verdi». Foto: Arkitektbedriftene

Line Ramstad leder arkitektur- og verdiprosjekt

Line Ramstad er ansatt som prosjektleder for Arkitektbedriftenes prosjekt «Arkitektur skaper verdi».

Det skriver Arkitektbedriftene i en pressemelding på sine nettsider.

– Mitt ønske er at «Arkitektur skaper verdi» vil bidra til en bedre tverrfaglig forståelse for viktigheten av god arkitektur. At det kan bidra til å styrke arkitektens rolle i plan og prosjektarbeid i årene som kommer og dermed ha en positiv innvirkning på utvikling av samfunnet som helhet, sier Line Ramstad.

Hun er nå ansatt som leder av Arkitektbedriftenes prosjekt. For tiden pakker hun sammen etter åtte år blant flyktninger i Thailand, heter det i pressemeldingen.

– Dette prosjektet er for meg en videreføring av det jeg har brent for i Gyaw Gyaw. Jeg har jobbet med arkitektur, samfunn og utvikling. «Arkitektur skaper verdi» er et prosjekt der jeg kan bruke av nysgjerrigheten og erfaringene jeg har, både fra Norge og internasjonalt, og sette fokus på de positive ringvirkningene arkitekters arbeid danner for folks liv, sier Ramstad.

Ramstad har en bachelor fra NTNU og er landskapsarkitekt fra NMBU. Hun har arbeidet ved flere arkitektkontor, og har startet og gjennomført mange prosjekter. Hun har bak seg en rekke internasjonale publiseringer og foredrag om for eksempel bærekraftig arkitektur.

«Arkitektur skaper verdi» skal, ifølge pressemeldingen, resultere i en eksempelsamling av prosjekter som tilfører ekstra verdi av samfunnsrelevans.

– For at det ferdige resultatet skal fungere, er det svært viktig med en inkluderende prosess underveis, og jeg ser frem til å møte representanter fra ulike medlemsbedrifter, entreprenører, utbyggere, politikere, utdanningsinstitusjoner og andre aktører i byggenæringen til felles diskusjoner i månedene som kommer, sier Ramstad.

Ramstad begynner i halv stilling fra 1. mars og deretter fulltid fra 1. april, skriver Arkitektbedriftene.