Elisabeth Vike Vardheim (Konserndirektør Statnett), Martin Frank (Vice President ABB), Peter. N. Karlsson (Area Sales Manager ABB), Anders Geirsta (Regiondirektør Skanska Industri, Bro og Marine) og stående Arvid Schultz (Prosjektsjef Skanska Industri, bro og marine).

Skanska og ABB rehabiliterer og bygger nye koblingsstasjoner i Narvik

Skanska og ABB har signert kontrakt med Statnett om rehabilitering og fornyelse av koblingsstasjoner ved Sildvik og Skjomen kraftstasjoner.

Kontrakten omfatter rivning av deler av eksisterende bygg og konstruksjoner, samt bygging av nye kontroll- og GIS-bygg. Deler av det eksisterende høyspentanlegget skal rives og nytt høyspentanlegg skal monteres, både utvendig, i nybygg og tunnel. Høyspentmaster skal demonteres og nye fundament og master skal monteres. Det skal også etableres nye kabeltraseer.

Skanska og ABB skal utføre arbeidene i nært samarbeid med felles byggeplassledelse, men ABB har ansvaret for de tekniske installasjonene og Skanska har ansvaret for civil-arbeidene.

- Dette er et spennende oppdrag for oss i Skanska. Vi går inn i et marked som er svært interessant fremover. Vi har hatt et godt samarbeid med ABB i tilbudsfasen og ser frem til å komme i gang, uttaler Anders Geirsta, regiondirektør i Skanska Industri, Bro og Marine i en pressemelding.

På begge anleggsplassene blir det oppstart i løpet av mars 2017. Sildvik Koblingsstasjon skal ferdigstilles i oktober 2018 og Skjomen koblingsstasjon i januar 2019.