Skisse av fremtidig bebyggelse på Vestre Billingstad. Illustrasjon: Arcasa arkitekter.

Gigantprosjekt i Asker ut på høring - vil bygge 1.640 boliger

Bygningsrådet i Asker kommune vedtok 7. desember å sende forslaget til områdereguleringsplan for det nye boligområdet Vestre Billingstad ut på offentlig høring.

Dersom forslaget vedtas, vil de første av i alt ca. 1.640 nye rekkehus og leiligheter være ferdige til innflytting i 2020. Forventet byggestart vil i så fall være i 2018 og ferdigstillelse av hele området ca 2035.

Vestre Billingstad ligger nær grensen til Bærum kommune. I fremtiden vil over 3.000 mennesker kunne bli bosatt i denne nye området, som blir et nytt og viktig knutepunkt i Asker. Forslaget til områdereguleringsplan er utarbeidet av de fire grunneierne JM Norge, AF Gruppen/ Eiendomsplan/Klaveness, Ferd samt Eiffel eiendom og Asker eiendom på oppdrag fra og i nært samarbeid med Asker kommune som altså fremmer planforslaget. Høringsfristen er av kommunen satt til 20.02.17, og det legges opp til endelig behandling av forslaget i Askers kommunestyre før sommeren 2017.

Asker kommune har i dag et stort underskudd på leiligheter. Vestre Billingstad-utbyggingen bidrar sterkt til at Asker kommune tar sin del av ansvaret for den regionale befolkningsveksten i Østlandsområdet. Det nye boligområdet ligger i det såkalte bybåndet, som er definert i Oslo og Akershus sin regionale plan for areal og transport.

Planforslaget bygger også opp under føringene som er lagt i Askers kommuneplan for 2014-2016 i forhold til blant annet areal- og transportplanlegging, kompakt boligbygging samt lokal service (nærsenter, skole og barnehager) for å tilrettelegge for såkalt grønn mobilitet (kollektiv, sykkel og gange).