Dørfabrikken EGE fikk NHO-pris

EGE ble mandag tildelt en nasjonal NHO-pris for sitt bidrag til å skape et mer inkluderende arbeidsliv.

Bedriften har pr i dag 14 ansatte og samarbeider med AKS i Egersund som en del av NHOs program Ringer i Vannet.

Prisen ble delt ut under Solamøtet 2017 av NHO-president Kristin Skogen Lund.

- EGE dører er en bedrift som ønsker å ta ansvar i forhold til å gi mennesker utenfor arbeidslivet en sjanse. Vi ser fordeler med mangfold, det gir oss mange positive opplevelser, sier produksjonssjef Asbjørn Ege. Samarbeidet har vært positivt og til gagn for alle, og vi ser at ting kan lykkes hvis vi alle gjør en innsats. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med AKS og håper at dette kan gi muligheter for flere som trenger det.

Forespørsler fra hele landet

EGE er en tradisjonsrik dørfabrikk i Egersund som lager skreddersydde dører, akkurat slik huset vil ha dem. Fabrikken har ingen serieproduksjon, men hver dør lages som skreddersøm.

EGE ble etablert i Egersund i 1947 og har utviklet seg til å bli en av Norges ledende leverandører av kvalitetsdører. Skreddersøm står sentralt i bedriften og firmaet har ledet an i markedet med stor omstillingsevne, ny design og nye tekniske løsninger. Ingen produkter er like og dette gir en utfordrende hverdag, hvor EGE alltid med solid håndverk, lang erfaring og entusiasme strekker seg langt for å oppfylle kundenes ønsker.

- Vi får forespørsler fra hele landet, sier selger Alice Ege. Både fra arkitekter, byggefirmaer og privatpersoner. Det at vi kan levere både moderne dører som er skreddersydd til et nytt arkitekttegnet hus, en ny dør i gammel stil til boliger fra 50-tallet eller dører som riksantikvaren eller byantikvaren krever for vernet bebyggelse gjør hverdagen i EGE dører spennende. Mange kjente arkitekter er våre kunder, og det er alltid interessant å bidra til å løse deres dør-ønsker.

Vekst

- EGE opplever en sterk utvikling i salget. 2016 ga rekordhøy ordreinngang og vi forventer ny rekord i 2017, sier daglig leder Bo Søndergaard. Han mener utviklingen er slik grunnet EGEs kjente kvalitetsprodukter.

- Det er utfordrende å drive håndverksbedrift og produksjon i Norge, men vi er positive til at det er økende interesse for EGEs unike dører. Det lokale er viktig - lokalt håndverk, lokale løsninger og produkter. Det at vi kan ha et inkluderende arbeidsmiljø i tillegg er viktig for oss, avslutter styreleder Erik Ålgård.