SV-leder Audun Lysbakken ber finansminister Siv Jensen (Frp) holde en redegjørelse om boligprisene i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

SV ber om bolig-redegjørelse i Stortinget

SV-leder Audun Lysbakken ber finansminister Siv Jensen (Frp) holde en egen redegjørelse for Stortinget om den voldsomme veksten i boligprisene.

– Nå krever vi at hun kommer ut av kontoret og møter på teppet i Stortinget og forteller hva hun vil gjøre med den vanvittige prisveksten i boligmarkedet, sier Lysbakken til Klassekampen.

I løpet av fjoråret steg boligprisene med 12,8 prosent. For å bremse veksten har regjeringen strammet inn på boliglånskravene og innført egne særkrav for Oslo, hvor presset har vært særlig høyt.

Lysbakken mener dette ikke er nok, og foreslo i forrige uke at staten skal gå inn som deleier av unge eller lavtlønte førstegangskjøperes boliger.

– I Norge har boligspørsmål altfor lenge fått være noe som markedet tar seg av, mens politikere holder seg unna. Vi vil gjøre bolig til det sentrale politiske spørsmålet det faktisk er, sier han.