Kristin Skogen Lund

- Vi trenger mer fandenivoldskhet

Adm. dir. Kristin Skogen Lund i NHO kunne komme med flere gode historier om virksomheter som med en fandenivoldsk innstilling har klart å løfte frem sine bedrifter til suksesshistorier i en grønn omstilling. Hun ønsker at enda flere skal følge deres vei.

- Dette er mange gode historier, og vi må huske at disse personene og virksomhetene har lagt ned mye hardt arbeid. Derfor må vi også erkjenne viktigheten av hvordan vi skaper grønne løsninger, hvem som skaper dem og hva som skal til. Det må være lett å starte nye grønne virksomheter, men det må også ikke minst være lett å gjøre grønne endringer i eksisterende virksomheter, sier Skogen Lund. Hun understreket også poenget om at det ikke blir noe grønt skifte med røde bunnlinjer.

- Vi må se nærmere på hva som skal til - og hvor skal finne det fandenivoldske. Det må komme opp flere som lykkes ute, og vi må heie på det som tenker stort – på de som kan sette stempelet «Made in Norway» med store grønne bokstaver på sine produkter, sier NHO-sjefen.