Kristin Skogen Lund i NHO, her sammen med tidligere statsråd Robert Eriksson, nevnte Glasopor som ett av de gode casene for det grønne skiftet i Norge. Foto: Arve Brekkhus

Glasopor fremhevet av Skogen Lund

Under NHOs Årskonferanse ble Glasopor-produksjonen i Skjåk i Gudbrandsdalen trukket frem som et eksempel på en type industriinnovasjon Norge trenger for å lykkes med det grønne skiftet.

Det var NHO-sjef Kristin Skogen Lund som trakk frem Glasopor i sitt oppsummeringsinnlegg.

Tidligere på dagen hadde NHO fått kritikk fra flere topper i byggenæringen for at ikke noen representanter fra næringen ikke hadde fått plass på scenen i det offiselle programmet.

Men Glasopor ble, som en av flere norske innovasjonsbedrifter, trukket frem som et av de gode grønne-casene ute i Bedrifts-Norge.

- De tar resirkulert glass med ren energi, og så lager de fyllmasse og isolasjon av det. Så søppel, det som var en ren ulempe, skaper verdier og arbeidsplasser i Skjåk, sa Kristin Skogen Lund foran salen med hele Norges politikk- og næringslivselite.

Godt mottatt i Skjåk

Det ble tatt godt i mot av utviklingssjef Svein Lund på Glasopor-fabrikken i Skjåk.

Der har de investert i et anlegg som drives av 100 prosent fornybar energi – slik at de har en råvare og en produksjon som gir en dobbel miljøgevinst.

- Vi er stolte over at vi blir brukt som et ”best case” i et slikt fora. Enda mer stolte er vi imidlertid over at vi kan levere et produkt som løser konkrete utfordringer for bygg- og anleggsbransjen, samtidig som det reduserer miljøfotavtrykket for prosjektene som helhet. Det blir også et stadig viktigere utvelgingskriterium ved offentlige anbud, sier Lund.

E18

Ny E18 mellom Ørje og Riksgrensen er blant prosjektene som støttes opp av Glasopor.

Også prestisjebyggene i Bjørvika i Oslo, det kommende Munch-museet og nytt rådhus i Nittedal hviler på dine innsamlede syltetøyglass.