Rockwool fasadeisolerer ny svømmehall

Løsningen REDAir FLEX skal isolere en av Norges aller første svømmehaller med passivhusstandard.

I august 2015 startet byggingen av den nye svømmehallen på Holmenskjæret i Asker. Totalt vil svømmehallen få en kapasitet på 400 gjester.

Hallen vil blant annet inneholde et 25 meters basseng med 8 baner, et terapibasseng, et treningsrom, i tillegg til sosialrom, garderober og kantine.

Byggherren Asker kommune har ifølge en pressemelding fra Rockwool lagt stor vekt på energibesparende løsninger i planleggingen og prosjekteringen.

Målet er at bygget skal bli en av Norges første svømmehaller med passivhusstandard når den står ferdig våren 2017.

For å oppnå lavt energiforbruk har de valgt REDAir FLEX fra Rockwool som fasadeisolering. Løsningen er ifølge pressemeldingen fra selskapet et ventilert fasadeisoleringssystem som tilfredsstiller kravene til passivhus og andre lavenergibygg. Systemet vil også bidra til å gi svømmehallen et behagelig inneklima i tillegg til at steinullens brannhemmende egenskaper vil øke byggets brannsikkerhet. På dette prosjektet er det brukt 1600 kvadratmeter REDAir FLEX i 35 cm tykkelse på utsiden av konstruksjonen. Ytterkledningen består av sementbaserte fasadeplater.

Svømmehallen på Holmen er gitt status som forbildeprosjekt i Futurebuilt-programmet og har fått støtte fra både Enova og Innovasjon Norge.