Foto: Franzefoss

Franzefoss med i "Valkyrien"

Franzefoss sine gruver i Franzefossbyen er blitt brukt i innspillingen av den nye dramaserien «Valkyrien», som vises på NRK.

1. januar hadde Tordenfilm AS sin dramasatsning "Valkyrien" premiere på NRK. I serien spiller Sven Nordin hovedrollen som kirurgen Ravn, og når kona hans ikke får hjelp når hun blir alvorlig syk, starter han en tvilsom virksomhet i et av Oslos underjordiske tilfluktsrom. Verkstedet, som vi blir kjent med i serien, hadde blant annet tilhold i et tverrslag i gruvene i Franzefossbyen.

– Da vi kom over gruven og fikk vite at vi kunne spille inn der, ble det god stemning. Som location er den magisk og storslått, og funker veldig bra til våre scener. Vi kunne ikke drømt om noe bedre, sier Torgrim Ødegård fra Tordenfilm AS i en melding.

Tilpasset tverrslaget

Innspillingene i gruvene tok to dager, og Ødegård er takknemlig for at Franzefoss stilte områdene sine til disposisjon.

– Franzefoss har virkelig stått på for å gjøre innspillingen mulig. Vi fikk blant annet hjelp til å gjøre tverrslaget vi filmet i helt tilpasset vår scenografi. Det har vært en tung og tidkrevende prosess, men hele tiden har vi møtt folk fra Franzefoss med godt humør og mye positivitet, sier han.

La til rette

Hele samarbeidet startet med en befaring i gruvene for et år siden. Knut Arne Pedersen har hatt ansvaret for å koordinere innspillingen fra Franzefoss sin side. Det er mye som har måtte legges til rette for at innspillingen skulle la seg gjennomføre.

– I og med at vi stiller gruven til disposisjon innebærer det at de må innordne seg alle sikkerhetsrutiner. Vi måtte også sende ut et skriv til alle leietakerne i gruven om at de måtte være oppmerksomme på innspillingen. I tillegg var det en del koordinering underveis, sier Pedersen.