Ingen savnet etter snøskred på Hovden

Det har gått et snøskred i Hovden Alpinsenter i Setesdal. Ingen er meldt savnet etter skredet, men det vurderes om man skal søke gjennom området på nytt.

Politiet fikk melding om skredet klokken 13.01 onsdag. Nødetatene rykket ut til alpinsenteret og startet søk i området.

– Alpinanlegget er åpent, men vi har ikke oversikt over hvor mange folk som var på stedet. Vi jobber med søk nå, sa operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til NTB ved 14-tiden.

Ved 14.30-tiden var skredområdet gjennomsøkt.

– Ingen er funnet, og det er ikke registrert noen savnede. Vi er på stedet, og politiet diskuterer nå hva de skal gjøre nå og om området skal gjennomsøkes én gang til, sier overbefalsvakt Torleif Homme i Setesdal brannvesen til Fædrelandsvennen.

Skredet skal være cirka 60 x 40 meter stort. Daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Bodahl-Pilegård, sier til ABC Nyheter at det var en alpinist som utløste skredet.

– Han meldte selv fra til oss om skredet, og at det ble utløst utenfor løypenettet i alpinbakken. Vi valgte da å varsle AMK umiddelbart, sier han.

Bodahl-Pilegård legger til at det var svært få gjester i alpinanlegget onsdag. Alpinisten som utløste skredet, skal ha kommet uskadd fra hendelsen.

Ifølge Fædrelandsvennen gikk skredet mellom løypene Bratthenget og Nåløyet helt øverst i skibakken. Stolheisen ble stengt etter at raset gikk.

Mannskaper fra politiet, brannvesenet og en fjellredningsgruppe samt hunder har deltatt i søket.