Implenia tilkjent 10 millioner i brutvist

Troms fylkeskommune må betale entreprenør Implenia 10,9 millioner etter å ha betalt for lite for Gryllefjordbrua på Senja.

Det skriver økonomimagasinet Nord24 i en artikkel på sine nettsider.

Etter at den 315 meter lange Gryllefjordbrua i Torsken kommune på Senja sto ferdig i 2013, har ikke Troms fylkeskommune og entreprenør Implenia blitt enige om sluttoppgjøret.

Implenia har krevd ytterligere 27 millioner kroner for jobben, som opprinnelig var priset til 124 millioner kroner. Kravet er avvist av fylkeskommunen ved byggherre Statens vegvesen.

I februar 2016 ble Implenia tilkjent 3,8 millioner kroner av Senja tingrett, men saken gikk til lagmannsretten etter at begge parter valgte å anke.

Nå har Hålogaland lagmannsrett gitt Implenia delvis medhold i sine krav, og dømt Troms fylkeskommune til å betale 10,9 millioner kroner til entreprenøren. Ingen av partene tilkjennes saksomkostninger.

«Etter lagmannsrettens syn kan ingen av partene anses for å ha fått medhold fullt ut eller i det vesentlige ved en vurdering av det samlede utfallet», heter det i lagmannsrettens dom.

Det er ennå ikke klart om noen av partene vil anke saken videre, skriver Nord24.