WANG Ung Oslo flytter til HasleLinje

HasleLinje har inngått avtale med WANG Ung Oslo om oppføring og utleie av et nytt skolebygg på Hasle.

Bygget skal være en arena for læring og aktivitet for ungdomsskoletrinnet. Leieavtalen løper over 20 år. Skolebygget skal stå ferdig til innflytting ved skolestart høsten 2018.

-Vi er svært glade for at WANG Ung Oslo etablerer seg på HasleLinje. Idrettskolen vil bidra til et positive mangfold og er helt i tråd med vårt ønske om at området skal være en levende og aktiv «bydel» for alle, sier Jørgen Chr. Flaa, daglig leder på HasleLinje, i en pressemelding.

Skolebygget oppføres i tre hele etasjer og med en inntrukket toppetasje. Bygget er på totalt 3 000 kvm og inneholder blant annet læringsrom, kontorer, kafe-/spiseområder og aktivitetssoner. Bygget har en L-form der arkitektonisk utforming og visuelle kvaliteter rammer inn torget foran Bygg01, det nye leilighets- og handelsprosjektet i de gamle produksjonslokalene til Vinmonopolet.

– Rammesøknad på tiltaket er sendt PBE og svar på søknaden forventes innen utgangen av mars 2017. Det skal etter planen utvikles to mindre næringsbygg mot Haslevangen, hvorav skolebygget til WANG Ung Oslo er det første i rekken, sier Flaa.

-HasleLinje er perfekt for WANG Ung Oslo. Her er det grønt og trygt, og vi har sporty samarbeidspartnere i nærområdet. Vi er en skole for idrettsaktiv ungdom fra hele Oslo, og HasleLinje er lett tilgjengelig fra både øst og vest, sier Thomas O. Fjeldstad, rektor WANG Ung Oslo.

WANG Ung Oslo er nyetablert og startet opp i midlertidige lokaler i Mølleparken ved skolestart 2016. De har også en skole i Tønsberg.

HasleLinje har høye miljøkrav og skolebygget skal miljøklassifiseres i henhold til BREEAM-NOR VERY GOOD.

HasleLinje Næring er eiet av Höegh Eiendom og AF Gruppen.