Børsen fortsetter oppturen på årets første handledag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo Børs startet året med ny toppnotering

Hovedindeksen på Oslo Børs nærmer seg 700 poeng etter å ha steget 1,12 prosent til 691,51 poeng på årets første handelsdag.

Telenor-aksjen var klart mest omsatt mandag, og steg solide 2,8 prosent. Også Norwegian-aksjen fløy høyt og løftet seg enda litt mer, med 2,9 prosent. Marine harvest, Statoil og DNB bidro også til hovedindeksens rekordnotering, med oppgang på 0,5, 1,0 og 1,2 prosent.

Norsk Hydro (-0,7 prosent) og Grieg Seafood (-3,1 prosent) var de eneste med omsetning av betydning som falt på årets første handelsdag.

Optimismen på Oslo Børs kan forklares med en vekst i innkjøpssjefindeksen (PMI) som steg fra 47,8 i november til 51,4 i desember, noe som svekker frykten for en ny smell i norsk industri. Norsk forbund for innkjøp og logistikk (NIMA) utarbeider indeksen sammen med Danske Bank Norge.

Også de europeiske børsene som var åpne mandag, løftet seg noe. DAX 30 i Frankfurt steg 1,1 prosent, mens CAC 40 i Paris steg 0,7 prosent. Londonbørsen var stengt mandag, det samme var oljebørsen samme sted. Siste notering fredag var 56,96 dollar for et fat nordsjøolje.