Denne fotballøkka på håpet i Tromsø er det saken dreier seg om.

Kommunen stopper boligbyggelagets planer - trenger tomten deres til lekeplass

Boligbyggelaget BoNord ønsker å bygge inntil tre nye blokker på Håpet i Tromsø, men nå kan Tromsø kommunes eget eiendomsselskap ha stoppet deler av planene.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Utbyggingsselskapet Arnestedet er, ifølge artikkelen, i ferd med å regulere rundt 600 boliger på Håpet, men de trenger friarealer for å få godkjent planene. BoNord eier en gjengrodd fotballøkke omgitt av småskog like ved det planlagte boligprosjektet Einerhagen, og boligbyggelaget ønsker selv å bygge ut eiendommen. Ifølge Nordlys har BoNord forsøkt å få til et samarbeid med Arnestedet om felles regulering, men nå har de fått vite at de er holdt utenfor, og kommunen og Arnestedet har området avsatt til friareal i sine planer.

Lekeplass, ikke byggeplass

– Det stemmer at de har lagt til grunn strøkslekeplass på vår tomt, sier administrerende direktør Svein Dalsbø i BoNord til Nordlys.

Det betyr i praksis at BoNord ikke kan bygge på egen tomt.

«I den videre prosessen med Einerhagen har tydeligvis kommunen akseptert dette, og at Arnestedet i sine planer forutsetter at kravet til strøkslek kan løses på BoNord sin grunn. Da vi var på naboskapsmøtet i går, og fikk presentert planene, ble det tydelig at nettopp BoNord sin tomt blir det eneste store grøntområdet i denne planen hvor det fortsatt vil være gode solforhold», skriver arealplanlegger Sigrid Rasmussen i Asplan Viak i en epost syvende desember.

Tre alternativer

BoNord-direktør Svein Dalsbø skisserer tre alternativer for at boligbyggelagets interesser også kan ivaretas i prosessen.

Planområdet utvides slik at BoNord og Arnestedet kan bli enige om plassering av boliger og strøkslekeplass.

BoNord utarbeider en egen plan, men da må det åpnes for bebyggelse og at deler av strøkslekeplass ligger på kommunens eiendom.

Planen gjennomføres, men da vil BoNord ha økonomisk kompensasjon eller utbyggingsmulighet innenfor Einerhagen.

– Om Arnestedet med dette får mulighet til å bygge ut 6-700 boliger på sitt areal ved å utnytte vår eiendom, er det naturlig at vi får kompensasjon, sier Dalsbø.