Hytte på fjellet.Foto: Viamedia

Rekordsalg av fjellhytter i 2016

2015 var et rekordår for salg av fjellhytter i Valdres og Hallingdal, og meglerne omsatte for 1,6 milliarder kroner. I 2016 økte de hyttesalget med hele 20 prosent.

Det skriver NRK Buskerud i en artikkel på sine nettsider onsdag.

2015 var et rekordår for antall solgte hytter i Hallingdal og Valdres for Eiendomsmegler 1, men 2016 ble enda bedre, heter det i artikkelen.

– Selv om 2015 var et rekordår, har vi økt med cirka 20 prosent totalt med antall solgte hytter. I fjor omsatte vi i eiendommer for cirka 1,6 milliarder kroner. Det betyr at vi må opp cirka 20 prosent på det, sier Gjermund Svendsen Rosendal i Eiendomsmegler 1 til NRK.

Heidi Kråkevik fra Oslo har lenge vært på jakt etter egen hytte. Hun er fast bestemt på å kjøpe fjellhytte og ser ut til å bikke mot Hemsedal.

– Jeg vil ha hytte i fjellet, for der kan jeg slappe av. Jeg bor i Oslo og har en krevende jobb. Å reise på fjellet, både sommer og vinter, er den beste rekreasjon som er, sier hun til NRK.

– De aller fleste som er ute etter hytte, har et budsjett på mellom 1,5 og 3 millioner kroner, så der ligger det store volumet. Så er det hytter til godt over 20 millioner kroner, forteller eiendomsmegler Rosendal til statskanalen.