Vil ikke betale millionerstatning til Statsbygg

Setra Plusshus AB nekter å betale et erstatningskrav på ni millioner kroner til Statsbygg.

Det skriver NRK Nordland i en sak på sine nettsider.

Det var i mars 2014 at et relativt nytt tak blåste av og traff politi- og rettsbygningen i Mosjøen. Ingen personer kom til skade, men de bygningsmessige skadene var betydelige.

Nordland politidistrikt skriver nå i en pressemelding at politiet i Salten mener det er byggefirmaet Setra Plusshus AB som er ansvarlig for å dekke skadene.

– Politiet mener det er bevist at Setra Plusshus AB var grovt uaktsom da de prosjekterte takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen var ikke tilstrekkelig festet, noe som førte til at taket med taksperrer under kraftig vind, blåste av og inn i Justisbygget, sier politiadvokat Margrete Torseter i pressemeldingen.

Ifølge NRK har byggefirmaet fått en bot på 350.000 kroner og erstatningskravet fra huseieren Statsbygg skal være på ni millioner kroner. Setra Plusshus AS har imidlertid ingen planer om å betale millionerstatningen og nå går saken videre til Salten tingrett.

– Setra Plusshus AB erkjenner verken straffeskyld eller erstatningsansvar. Det blir nå opp til retten å ta opp de spørsmål som saken reiser, sier advokat Petar Sekulic i advokatfirma DLA Piper Norway DA i Oslo til NRK.