– Når Nye Veier AS neste år trapper opp sitt aktivtetsnivå, er det naturlig at selskapet tilføres ytterligere egenkapital, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Én milliard mer i egenkapital til Nye Veier

På en ekstraordinær generalforsamling for Nye Veier AS ble det onsdag vedtatt å tilføre selskapet en egenkapital på én milliard kroner.

– Når Nye Veier AS neste år trapper opp sitt aktivtetsnivå, er det naturlig at selskapet tilføres ytterligere egenkapital, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding. Han peker på at egenkapitalen er viktig slik at selskapet også i framtiden vurderes som solid og godt i stand til å håndtere sine betalingsforpliktelser.

Nye Veier AS vil i løpet av kort tid inngå kontrakter med entreprenører for utbygging av store deler av de tre prosjektene som ligger i de tre veiutbyggingsavtalene som er inngått mellom staten og selskapet. Siden selskapets virksomhet drives for egen regning og risiko og aksjeloven stiller krav om at selskapet skal ha en egenkapital og likviditet som er forsvarlig, må staten som eier av Nye Veier AS til enhver tid vurdere selskapets egenkapitalsituasjon.

Selskapets egenkapital vil naturlig inngå i aktuelle leverandørers vurdering av selskapets evne til å oppfylle sine kontraktsforpliktelser.