Pekka Riikonen

coBuilder til Finland

coBuilder etablerer seg fra nyttår i den finske hovedstaden Helsinki.

I løpet av det siste året har coBuilder vunnet tre priser, etablert seg på to nye markeder og tegnet strategiske samarbeidsavtaler med bedrifter som Skanska, Knauf Insulation og Wienerberger.

– Å ta skrittet og etablere seg i det viktige finske markedet er derfor naturlig. Vi ønsker å jobbe tett med den finske byggenæringen for å sikre en solid integrering av våre tjenester og produkter, i henhold til de krav, reguleringer og behov som eksisterer i det finske markedet. Lokal tilstedeværelse er en del av vår overordnede digitaliseringsstrategi, sier Pekka Riikonen, som skal lede coBuilders Helsinki kontor i en pressemelding fra coBuilder.

coBuilders BIM-software - goBIM og ProductXchange - vil bli tilgjengelige for finske aktører fra dag én.

– Finland har i mange år vært en pionér innenfor åpenBIM og innehar per i dag en posisjon som et av de landene hvor digitaliseringen av byggenæringen på frie formater har kommet lengst. Allikevel har industrien ennå ikke høstet alle fruktene av digitaliseringen. Vi tror derfor det er et stort potensial - og behov - for løsninger som goBIM og ProductXchange i Finland også, sier Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i coBuilder.