F.v.: Direktør i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen, direktør i Microsoft Development Center Norge, Bjørn Olstad og direktør i OSU, Rolf Thorsen. Foto: Microsoft

Microsoft skaper signalbygg i Bjørvika

Microsoft samler sine to norske avdelinger i Eufemia i Bjørvika.

Målet er å skape et signalbygg for moderne arbeidsliv, der selskapene integrerer fremtidsrettet teknologi, romløsning og innredning.

– Arbeidslivet og teknologi henger tett sammen, og begge deler utvikler seg raskt. Kontoret vil spille en helt annen rolle i fremtidens arbeidsliv, så for oss handler dette om mer enn å bytte kontor. Vi tar et steg inn i fremtiden, og det er en stor fordel å dele lokaler med utviklingsavdelingen vår. I Eufemia vil vi la besøkende oppleve hvordan en moderne bygning, avansert teknologi og innovativ kultur skaper en mer intelligent måte å jobbe på, sier Kimberly Lein-Mathisen i Microsoft Norge i en pressemelding.

– Microsoft satser tungt i Norge. Samlokalisering med Microsoft Norge gjør at vi får tilstrekkelig volum til å la vår egen arbeidsplass bli et laboratorium for ny teknologi. Her vil kunder, utviklere og samarbeidspartnere oppleve hvordan tingenes internet (IoT), kommunikasjon, samhandling og maskinlæring vil endre hverdagen i fremtidens bedrifter, sier Bjørn Olstad i Microsoft Development Center Norge.

Selskapet flytter 200 utviklere fra Torggata og en markedsorganisasjon på 350 medarbeidere fra Lysaker til Bjørvika. De nye kontorene blir på 9.600 kvadratmeter fordelt over tre etasjer.

En arbeidsgruppe fra de to avdelingene arbeider nå med å lage en felles visjon for den nye arbeidsplassen, og de ansatte blir involvert når arealfordeling, romløsning, teknologi og interiør skal utformes.

Kontorbygget Eufemia bygges i østenden av Dronning Eufemias gate, og Konsulentfirmaet PwC har allerede varslet flytting til bygget. Utbygger Oslo S Utvikling (OSU) mener PwC og Microsoft er perfekte leietakere.

– Vår visjon er å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område, og vi ønsker leietakere som står for innovasjon og kvalitet. Microsoft passer perfekt inn her, og vi er stolte og glade for at de valgte Eufemia, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i OSU.

Microsoft planlegger innflytting i Bjørvika i 2019.