Her ønskes f.v. Steinar Folgerø (styreleder i SN Gruppen AS), Torbjørn Folgerø (daglig leder Sørra Byggsenter AS og styremedlem i SN Gruppen), Willy Sørum (daglig leder Næstby Trevare AS og styremedlem i SN Gruppen) velkommen til Montér-kjeden av Lars Petter Grandahl (direktør for Optimera Handel).

SN Gruppens ni byggevarehus går over til Montér

SN Gruppen AS på Helgeland har undertegnet en avtale med Optimera om at deres ni byggevarehus i Nord-Norge blir Montér-forhandlere fra 1. januar 2017. 

SN Gruppens byggevarehus er i dag i XL Bygg-kjeden.

– Vi er svært godt fornøyde med å ha fått til avtalen om at våre ni byggevarehus skal bli en del av Montér. Optimera er Norges ledende byggevarekjede med det franske industrikonsernet Saint-Gobain som eier. Det å kunne bli en del av Europas største distributør av byggevarer, synes vi er svært spennende, sier Steinar Folgerø, styreleder i SN Gruppen AS i en pressemelding.

Størst på Helgeland
SN Gruppens byggevarehus er lokalisert i Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy, Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Byggevarehusene selger trelast, byggevarer, jernvarer og interiør. Disse hadde samlede driftsinntekter på over 350 millioner kroner i 2015 og forventes i år å få driftsinntekter på over 400 millioner.

– SN Gruppen har sitt utspring fra selskaper knyttet til de lokale markedene på Helgeland. Gruppens mål er å befeste posisjonen som den største byggevareaktøren på Helgeland og omegn, og har som målsetning å være best på fagkunnskap, heter det i meldingen.

SN Gruppen AS eies av Sørra Holding AS (Sandnessjøen) og Næstby Holding AS (Mosjøen).

– Avtalen med Optimera bunner i tanken om at vinnere utvikler seg best sammen med andre vinnere. SN Gruppen ønsket å være en del av Norges største byggevarekjede for på den måten kunne sikre våre kunder konkurransekraft gjennom våre egne forbedrede vilkår. Vårt mål er å vokse sterkt på trelast, byggevarer, tyngre byggevarer, jernvare og butikkvarer. Spesielt ser vi at den satsingen som Montér har på sesongsortimentet tiltaler oss, sier Steinar Folgerø.

Partner i nord
Optimera har fortsatt sterke vekstambisjoner innen alle sine markedssegmenter, både gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi.

- Optimera har lenge vært på utkikk etter en attraktiv partner i Nord-Norge for Montér-kjeden. Gjennom denne avtalen har vi fått en stor, god og seriøs byggevareaktør til å skape en bedre distribusjon for Montér i Nord-Norge. SN Gruppens ni byggevarehus er meget veldrevne og oppfyller på alle områder våre strenge krav. Vi vil på denne måten bli en av de ledende aktørene i det nordnorske byggevaremarkedet, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.