632 studentboliger klare for innflytting i Trondheim

De siste massivtrebyggene i studentbyen på Moholt i Trondheim er klare for innflytting.

Det skiver Adresseavisen denne uken.

17. mars i fjor startet byggingen av fem ni etasjer høye massivtrebygg og en barnehage. Før jul skal studentene flytte inn i de siste to høyhusene. Mandag var det offisiell åpning av Studentsamskipnaden i Trondheims (Sit) massivtreprosjekt som rommer 632 studenthybler, samt treningssenter, legesenter og frisør, skriver Adresseavisen.

– Styret har pushet oss til å sprenge grenser, sa Knut Solberg, konsernsjef i Sit ved åpningen.

Studentbyen Moholt 50|50 er bygget av Veidekke.

Arkitektstudent Andreas Rindal har allerede flyttet inn i syvende etasje, og sier til avisen at han synes det er spennende at det bygges høyhus i massivtre.

– Treet gir en god atmosfære og også bra miljømessig. Ulempen er selvfølgelig all transporten av treelementene fra fabrikken i Østerrike, påpeker han.

Blokkene bygd i massivtre over første etasje, og dette inkluderer også heissjakten. Inkludert jordvarmeanlegg og søppelhåndteringssystemet er målet med bygget minst en halvering av energibruken i forhold til konvensjonell bygging. Innovasjon Norge og Enova har bidratt til prosjektet, heter det i artikkelen på adressa.no.

Studentsamskipnaden har bygd 1.300 nye studentboliger de tre siste årene. Samskipnaden har nå til sammen over 3.000 hybler på Moholt, omkring halvparten av hele boligtilbudet.

Boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit forteller at studentsamskipnaden vurderer massivtre i nye prosjekter; først og fremst utbyggingen ved NTNU i Gjøvik. Et strek i miljøregnskapet er at massivtreelementene lages i Østerrike og fraktes nordover på tog.

- Vi skulle gjerne hatt lokale produsenter, sier hun.