Direktør for strategisk rådgiving og analyse i HR Prosjekt, Kjell Ove Kalhagen.

HR Prosjekt skal evaluere OBOS-samspill

HR Prosjekt skal evaluere erfaringer med bruk av design/priskonkurranser i utbyggingsprosjekter. Det er Bygg21 som finansierer evalueringen.

Da OBOS satte i gang Ulven utbyggingen, lyste de ut prosjektet som en innovasjonskonkurranse.

De hadde som mål å kunne bygge gode boliger for folk med normale lommebøker. OBOS utfordret grupperinger bestående av entreprenører, arkitekter og andre rådgivere til gå sammen om konkurrere om løsninger som kan gi rimeligere boliger.

I tillegg til Ulven prosjektet , vil ytterligere 3-4 prosjekter bli valgt ut i samarbeid med oppdragsgiver.

Bygg21 ønsker å få vurdert hvorvidt denne form for samspill mellom aktørene gir et bedre resultat enn for sammenlignbare prosjekter.

Direktør for strategisk rådgiving og analyse i HR Prosjekt, Kjell Ove Kalhagen sier at de vil benytte en evalueringsmodell utviklet av NTNU og Prosjekt Norge som grunnlag for gjennomføring av evalueringen.

- Den dokumenterer effekten av å ta i bruk en ny arbeidsmåte eller metode i prosjektgjennomføringen. Evalueringen gjøres opp mot tidligere prestasjoner, og det gjennomføres en gapanalyse der en undersøker forskjellen mellom ny prestasjonen og gjennomsnittet av tidligere prestasjoner, sier Kalhagen i en pressemelding.

Bygg21 er et langsiktig og bredt samarbeid mellom byggenæringen og statlige myndigheter, som bygger på strategien "Sammen bygger vi fremtiden". Vi skal legge til rette for at byggenæringen bedre kan løse utfordringer innenfor bærekraft, produktivitet og kostnadsutvikling.