Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture

Rogaland-bedrifter klare for milliardoppdrag

Lokale leverandører er klare til å kjempe om sykehuskontrakter til en verdi av 3,7 milliarder kroner. Om et knapt år går startskuddet for anbudskonkurransen til nytt universitetssykehus i Stavanger.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel denne uken.

Til sammen 150 deltagere var til stede under informasjonsmøtet som ble holdt om det nye sykehuset i Stavanger torsdag morgen.

– Om sykehuset skal reises i betong, stål eller andre materialer, er ikke bestemt ennå, uttaler prosjektdirektør Kari Gro Johanson.

Helse Stavanger skal investere 7 milliarder kroner i nytt universitetssykehus i perioden 2018-2023. Prosjektet er nå i forprosjektfasen.

– I dag får leverandører vite mer om prosjektet. Vi vil også utfordre dem litt til å tenke nytt, sier Johanson til Aftenbladet.

Anbudene går ut i slutten av 2017, og gravingen på tomten starter i 2018. Parkeringshus og infrastruktur står da først på programmet.

Entreprisemodellen som velges, skal, ifølge prosjektdirektøren, sikre at lokale tilbydere kan delta i konkurransen. Kontrakter til en verdi av 3,7 milliarder skal deles ut, heter det i artikkelen i Stavanger Aftenblad.

Det nye sykehuset på Ullandhaug er planlagt med 100.000 kvadratmeter. I prosjektet har man mål om en kvadratmeterpris på 25.000 kroner før moms.

Sykehuset skal stå ferdig i 2022, og skal være ferdig innredet og klar til å tas i bruk i 2023.