Sjefredaktør i Byggeindustrien, Arve Brekkhus. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Byggeindustrien lanserer Byggejus-magasin

Byggeindustrien har for første gang gitt ut et eget magasin rettet inn mot entreprisejusen.

Byggenæringen har vært gjennom en enorm utvikling de siste par tiårene.

Næringen er blitt mer kompleks, både selskapene og kontraktene er blitt større, regelverket mer omfattende og antall uoverensstemmelser har økt.

– Kombinerer man dette med høy risiko og lave marginer vil det kunne oppstå spenninger mellom leddene i verdikjeden. Dette har ført til at advokatenes kompetanse er mer etterspurt enn noen gang. Dette har vi i Byggeindustrien også i høyeste grad merket. Aldri har interessen rundt entreprisrett vært større i næringen, og aldri har vi skrevet så mye rundt regelverket, hvordan dette tolkes, og hvilke konsekvenser dette får for de utførende selskapene. Dette er bakgrunnen for at Byggeindustrien for første gang gir ut et eget magasin rettet inn mot entreprisejusen, forteller sjefredaktør Arve Brekkhus.

Ute med nummer 19
Bladet ble nylig distribuert sammen med Byggeindustrien nummer 19.

Brekkhus peker på at Byggeindustrien her ønsker å sette fokus på noen av de viktige utviklingstrekkene innen denne delen av lovverket.

– En stor del av magasinet er viet faglige innlegg fra spesialister innenfor entrepriserett. Vi har samlet både nye artikler og innlegg som har stått på trykk i Byggeindustrien gjennom året, og noen omhandler samme tema - men med ulike innfallsvinkler, legger Brekkhus til. Det legges opp til at dette skal bli en årlig utgivelse.

Les bladet elektronisk nå
I magasinet kan du blant annet lese disse sakene:

  • De store statlige byggherrene brukte over 110 millioner kroner på advokatbistand i 2015
  • Dobling av studenter i nytt entrepriserettsfag
  • Skeptisk til å standardisere korrupsjonskampen
  • Tvist holdt på å knekke bedriften
  • Nye regler for offentlige anskaffelser - regelendringene du må være obs på
  • Splid rund anbudsgrenser
  • Og ikke minst: Hvilken låt hører advokatene på når de har vunnet eller tapt en sak? Eller hvem er den beste advokaten på filmlerrettet? Vi har spurt tre advokater i den uformelle spørsmålsrunden «12 rette – lov og rett i BA» 

Les magasinet elektronisk her.